Pagina's

14 februari 2012

Valentine Special: Romantische krullen, fototutorial

 Hoera! Alweer deel 2 van de Valentine Special! In dit deel zal ik, ook weer met een fototutorial, laten zien hoe je een romatische hairdo kan krijgen, binnen no-time!

Allereerst, en dat is heel belangrijk, breng je een product aan wat je haar zal beschermen tegen de hitte van de krultang. Ik gebruik zelf Got2 Be anti-frizz lotion. Dit product beschermt tegen hitte, UV stralen én pluizigheid en is dus in één woord: ah-meej-zing!

Nadat je een hittebeschermer in je haar hebt aangebracht, verdeel je je haar in 3 delen. Dit doe je als volgt: Trek met je vingers vanaf je oren een lijn door je haar richting je achterhoofd. Al het haar dat zich boven je vingers bevindt bind je in een knot boven op je hoofd. Ik weet het: t ziet er niet zo charming uit, maar ach...Verdeel het haar wat nog loshangt in een rechter-  en linkerdeel.


Nu kan je beginnen met krullen! Pak telkens kleine plukjes haar, draai deze om je krultang (ik heb een krultang gebruikt van 1.5 cm doorsnee gebruikt), en laat de hitte even zijn werk doen. Als je je haar van de krultang af haalt, moet het er ongeveer uitzien als op de foto rechts.

Ga door met krullen totdat je hele haar klaar is, maar laat hierbij wel je pony vrij. Als je haar helemaal in de krul zit, zou het ongeveer zo gekruld moeten zijn als de foto links.

 Borstel vervolgens het haar voorzichtig uit, zodat de krullen er zachter uit zullen zien. Hierna kun je twee verschillende stijlen maken. Óf je speldt je pony naar achter zoals ik rechts heb gedaan.Ik heb als versiering een papieren origamihartje in mn haar gedaan, maar je kan elke soort haarclip gebruiken.
De tweede optie is dat je al je haar aan één kant van je hoofd draagt. Om dit te doen pak je twee plukken van de onderkant van je haar. De ene pluk leidt je van achter naar voor om je haar heen en met de andere pluk doe precies het tegenovergestelde. Deze plukken zet je vast met een speldje en een beetje haarlak.

Voilá! Je romantische hairdo is klaar! 

Liefs, Wietske